З'явилася інформація щодо вартості лікування інфаркту в Україні.

Таким чином, тільки за лікування гострого мозкового інсульту Національна служба здоров'я заплатила закладам понад 1 млрд 642 тис.грн, а за лікування гострого інфаркту міокарда - 469 млн грн. Крім того, є інформація щодо нової програми медичних гарантій, що стартує з 1 квітня. Відповідна інформація з'явилася на урядовому порталі.


Уточнюється, що пакети медичних послуг удосконалили з урахуванням потреб українців. Особливу увагу приділили сердечно-судинним захворювання, які дуже поширені в Україні і мають дуже високий рівень смертності - понад 68%.

Лікування ускладнень від хвороб серця дуже дороге, а тому лікування інсульту та інфаркту в стаціонарі залишилися пріоритетними напрямками в програмі медичних гарантій в 2021 році.

Стало відомо, скільки буде виділятися на лікування серцево-судинних захворювань, фото: Колобок

Так, лікування гострого мозкового інсульту буде оплачуватися в залежності від обсягу наданої допомоги. Якщо мова йде про проведення лікувальних ендоваскулярних втручань, то сума складе 97 тис. грн., а якщо лікування інсульту буде проходити з використанням тромболітичної терапії, то сума буде поменше - 54 тис.грн.

Крім того, буде розділятися вартість послуг і з лікування гострого інфаркту міокарда. При здійсненні стентування тариф складе 32 тис.грн. Більш того, стенти будуть і надалі закуповуватися централізовано, тому їх ціна не буде включена в тариф.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям підказали, які аналізи потрібно здавати щороку.

Також наш портал повідомляв, що лікарі назвали незвичайний симптом серцевого нападу.

Нагадуємо, що передвісником інфаркту може бути один прихований симптом.