Експерт розповів про проєкт "Нове село"

Глава держави Володимир Зеленський анонсував програму, яка дозволить створити комфортні умови для життя в селах. Яким буде "Нове село" в Україні розповів директор Інституту розвитку територій Юрій Ганущак в ефірі "UA: Перший".

Програма, яку ініціював президент Володимир Зеленський націлена на поліпшення рівня життя людей в українських селах. Реалізація проєкту являє собою розміщення сервісних зон в селах, в яких будуть ЦНАПи, аптеки, пункти поліції, медцентри, кінотеатри, Банківські та Поштові відділення.
Юрій Ганущак наголосив на важливості центрів надання адміністративних послуг для громад. В першу чергу це зручно для самих людей, так як в таких центрах вони можуть отримати практично весь спектр адмінпослуг. Тобто людям не потрібно їздити, ходити різним кабінетам, всі питання можна вирішити в одному місці. Крім того Юрій Ганищук зазначив, що такі центри будуть далеко не в кожному селі, а тільки в центрі громади.
До слова, як зазначили в уряді інфраструктурна програма "Нове село" має на увазі собою реалізацію 1600 інфраструктурних проєктів у кожному селі протягом 9-10 років. Як раніше заявив президент 500-600 проєктів планують реалізувати вже в найближчі 3-4 роки.
Зазначається, що реалізовувати дані проєкти планують не за рахунок державних коштів, а за кошти спонсорів. Також для сіл розробляється економічна програма, програма з розвитку аграрно-промислового комплексу та Програма розвитку тваринництва.
Також портал Hyser інформував, що Володимир Зеленський анонсував масову чистку в лавах фракції "Слуга народу". Президент заявив, що в партії не повинно бути випадкових людей.
Раніше портал Hyser інформував, що в уряді розглядають можливість введення нового виду пенсій. Зазначається, що нові виплати отримуватимуть лише деякі українці.