Російський вертоліт з незрозумілих причин порушив український повітряний простір.

Росія вирішила влаштувати чергову провокацію. Цього разу українські прикордонники Сумської області помітили у вівторок, 16 березня, в повітряному просторі України російський вертоліт "Мі-8". Інцидент зафіксовано в районі населеного пункту Краснопілля. Нагадаємо, що порушення повітряного простору вертольотами і літаками інших країн заборонено законодавством України і світовим правом.

Це цілком можна розглядати як загрозу. У МВС і Державній прикордонній службі підтвердили те, що трапилося. Російській стороні було негайно направлено лист з вимогою повідомити обставини порушення повітряного простору.

Про те, що сталося, написав у своєму Telegram-каналі журналіст Андрій Цаплієнко. У повідомленні йдеться про те, що російський літак був зафіксований на відстані приблизно 100 метрів від землі. Вертольоту вдалося перетнути український кордон, а також пролетіти на 50 метрів вглиб.

Після цього незрозумілого маневру літак повернувся на свої колишні позиції.

Уточнюється, що лист відправили в прикордонне управління ЗС ФСБ РФ по Бєлгородському і Воронезькому ділянках. Українська сторона зажадала повідомити приналежність літального апарату і обставини, які призвели до порушення.

"Зараз очікується відповідь від прикордонників Росії",-зазначили в прес-службі.

Зазначимо, що це груба провокація з боку Російської Федерації, яка просто не може бути не помічена. Поки незрозуміло, навіщо це все було зроблено і які переслідувалися цілі. Залишається чекати відповіді від російських прикордонників, щоб вони прояснили ситуацію.

Раніше Hyser піал про те, що Кравчук назвав умови найгіршого сценарію.

Також писали, що Зеленський потрапив в оточення, чоловіки навколо були налаштовані агресивно.

Нагадаємо, що Гримчак розповів про підступний план Путіна.