Добірка головних новин за понеділок, 15 березня в щоденному дайджесті від порталу Hyser.

Російська Федерація не бажає переходити до мирного врегулювання конфлікту.

Глава української сторони в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що переговори як в "мінському", так і в "нормандському" форматі зайшли в глухий кут, і жодне з нових питань не вирішене.

Особливе здивування викликає той факт, що навіть питання, за якими вже були прийняті домовленості, в підсумку, просто ігноруються Російською Федерацією на стадії виконання, та заблоковані на рівні оновлених пропозицій, так як, нібито для їх узгодження необхідні нові алгоритми.

Таким чином, російська сторона не бажає переходити до головного питання - врегулювання ситуації в частині окупованого Донбасу, і тільки підконтрольні РФ збройні формування виконують все, що від них зажадають в Кремлі.

Через ситуацію з коронавірусом школи закриваються на канікули.

У зв'язку з погіршенням епідеміологічної обстановки школи деяких міст, що потрапили під карантинні обмеження "червоної" зони, вирішили раніше вийти на канікули.

Вже у ніч з суботи на неділю (з 27 на 28 березня) наша країна перейде в інший часовий пояс.

Зробити це доведеться, незважаючи на те, що 3 березня цього року в парламенті прийняли за основу законопроект №4201, що передбачає повну відмову від зміни часових пріоритетів.

Можливо, це остання весна, коли українці здійснюють подібні маніпуляції зі своїм годинником, так як судячи з усього, востаннє такі дії, швидше за все, будуть зроблені в жовтні цього року.

Українців попередили про те, що надалі пенсії будуть знижуватися.

На сьогоднішній день українські пенсіонери отримують виплати в розмірі приблизно 28,7 відсотків від своєї зарплати, проте експерти припускають, що поступово ця цифра знизиться до 18 відсотків. Тобто якщо, наприклад, із зарплатою 10 тисяч гривень пенсія сьогодні буде дорівнювати 2 870 гривень, то до 2055-го року розмір пенсії від такої зарплати складе всього лише 1,8 тисяч гривень.

Глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна подібні похмурі перспективи пояснює тим, що при 11,2 мільйонах одержувачів пенсійних виплат внески виплачують всього 13,2 мільйона українських найманих робітників.