У мережі показали сумне відео того, до чого довели українських пенсіонерів.

Мережу шокувало відео, головними учасниками якого стали пенсіонери. Справа в тому, що на кадрах видно, як натовп літніх людей буквально накинувся на бак зі сміттям у пошуках їжі. Вся справа в тому, що до цього в ці баки найближчий супермаркет вирішив викинути продукти, у яких закінчився термін придатності. За всіма правилами санітарних норм такі продукти потрібно було утилізувати певним способом. Про це пише канал"Дніпро Обласний".

Але цілком ймовірно, що цього разу керівництво супермаркету вирішило не морочитися з утилізацією і просто викинули негідні продукти в сміттєвий бак. Але пенсіонери буквально в хвилину вигребли ці продукти.

"А якщо людям нема за що купити продукти, що залишається робити? Всю пенсію віддали за тарифи ЖКГ, а жити за що? Соромно має бути нашому зеленому уряду! Довели людей до злиднів! Це фото треба відправити у ВР нехай подивляться? Як люди виживають!"- пише в коментарях Людмила Нестеренко.

Насправді багато пенсіонерів в Україні дійсно живуть за межею бідності. А все тому що їх виплат від держави вистачає тільки на оплату комунальних рахунків. А ось купити нормальної якості продукти вони не можуть. Це не кажучи про нормальну медичну допомогу, яка на даний момент коштує не малих грошей. Тому простим пенсіонерам доводиться так виживати, щоб не померти просто від голоду.

У державі постійно говорять про підвищення пенсій, але ці суми підвищень просто нікчемні. На них нічого не можливо купити стоїть. Становище багатьох пенсіонерів залишається тяжким.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили-позбавлять пенсії за таких умов, залишиться тільки виживати.

Також писали, що надходять скарги на затримку пенсій, Пенсійний фонд надав інформацію про виплати.

Нагадаємо, що Марина Лазебна назвала суму накопичень ще одних виплат.