Вже через два тижні наша країна перейде в інший часовий пояс

Про те, що в ніч з суботи на неділю(з 27 на 28 березня) в Україні необхідно буде перевести стрілки, для того, щоб перейти на літній час, повідомляє інформаційний портал "Апостроф".

Для цього достатньо перевести годинну стрілку на одну годину вперед, о третій годині ранку цих останніх березневих вихідних. Безумовно, сучасні електронні пристрої, такі як смартфони, планшети, ноутбуки здійснять цю дію самостійно, в тому випадку, якщо там обрана опція автоматичної звірки часового поясу. Однак в тому випадку, якщо у вас є старі механічні, настінні або електронні години без цієї функції, тоді краще не забувати про своєчасну корекцію часу. При переході на зимовий час годинник переводять на годину назад, а на літній - на годину вперед.

У ніч з 27 на 28 березня Україна переходить на літній час. Зробити це доведеться, всупереч тому, що 3 березня цього року в парламенті прийняли за основу законопроєкт №4201, що передбачає повну відмову від зміни часових пріоритетів.

Переведення годинників. Скріншот з відео на Youtube
Переведення годинників. Скріншот з відео на Youtube
Переведення годинників. Скріншот з відео на Youtube

Можливо, це остання весна, коли українці здійснюють подібні маніпуляції зі своїм годинником, через те, що судячи з усього, востаннє такі дії, швидше за все, будуть зроблені в жовтні цього року. Проєктом закону № 4201, передбачається скасування будь-яких змін часового поясу. У цьому випадку переходу на літній час більше не передбачається, а Україна назавжди залишиться у поясі UTC + 2 за міжнародною класифікацією, і різниця між Московським і київським часом складе одну годину.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що кожен регіон України може опинитися у власному часовому поясі.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що після скасування паперових трудових книжок, та перехід на електронний реєстр обліку трудового стажу, в Україні змінився алгоритм, після виконання якого раніше нараховували пенсійні виплати.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що українці, що знаходяться в пошуках працевлаштування, все частіше потрапляють в нові шахрайські схеми.