З 1 квітня в Україні піднімуть пенсійний вік

З кожним роком піти на заслужений відпочинок в Україні стає все важче. Так, українців очікує черговий підйом пенсійного віку, який набуде чинності з 1 квітня 2021 року. Це передбачено законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Так, законом, який був прийнятий у 2011 році передбачено підвищення пенсійного віку для українок з 55 до 60 років. Щорічно пенсійний вік для жінок підвищувався на 6 місяців, а у 2021 році відбудеться останній етап підвищення.

Піти на заслужений відпочинок у віці 59 років 6 місяців зможуть Українки, які народилися з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року. Жінки, які народилися після 1 квітня 1961 року зможуть піти на відпочинок в 60 років.

Для виходу на пенсію за віком також потрібно мати необхідний страховий стаж, вимоги до якого підвищуються щорічно на 12 місяців. Відзначається, що підвищення страхового стажу почалося з 2018 року і триватиме аж до 2028 року, коли не досягне 35 років. У 2021 році піти на заслужений відпочинок зможуть ті українці, яким вдалося набрати 28 років страхового стажу. Тим, хто не зміг виконати дану вимогу доведеться пропрацювати додатково 3 роки і вийти на пенсію в 63 роки.

Напередодні в Міністерстві соціальної політики анонсували підвищення пенсійних виплат українцям в 1,5 або навіть 3 рази. Середній розмір пенсії в країні може збільшитися в два рази: з 3500 гривень до 7000 гривень. Однак все це можливо тільки після введення в країні накопичувальної системи пенсій. Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна анонсувала, що накопичені людиною гроші, які повинні йти на забезпечення другої пенсії, у разі його смерті будуть передаватися родичам у спадок.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в Пенсійному фонді зробили заяву щодо фінансування пенсій за березень.

Також портал Hyser інформував, що українцям розповіли, як вийти на пенсію, не чекаючи пенсійного віку.

Крім того портал Hyser писав, що в уряді готують нові пенсії окремим категоріям українців.