У понеділок, 13 березня, у районі аеропорту Алма-Ати в Казахстані зазнав крах військовий літак Ан 26 прикордонної служби.

Загинуло чотири людини, ще двоє постраждало, пише Телеграм-канал "ТРУХА⚡️Харків".

Всього на борту повітряного судна перебувало шестеро осіб. Прес-служба Міністерства з надзвичайних ситуацій Республіки Казахстан повідомила, що трагедія сталася, коли літак йшов на посадку.

"Сьогодні близько 17:20 при заході на посадку в аеропорту Алмати зник зв'язок з повітряним судном АН-26, що слідував за маршрутом Нур-Султан – Алмати. Відразу була оголошена тривога, аварійно-рятувальні служби аеропорту виїхали на місце. За попередньою інформацією, борт зазнав аварії в торці злітно-посадкової смуги", - уточнила прес-служба Міжнародного аеропорту Алмати.

Причина авіакатастрофи поки невідома.

Нагадаємо, що в Туреччині зазнав аварії військовий вертоліт, на борту якого перебували військовослужбовці. У зв'язку з трагедією глава МЗС України Дмитро Кулеба, спікер парламенту Дмитро Разумков і прем'єр-міністр Денис Шмигаль висловили свої співчуття.

Аварія військового вертольота сталася в четвер, 4 березня. За даними Міноборони Туреччини кількість загиблих в результаті авіакатастрофи збільшилася з 9 до 11. Відзначається, що двоє військовослужбовців, яким вдалося вижити, померли в лікарні після госпіталізації.

Раньше на Кубі сталася аварія військового вертольота. За попередньою інформацією, у вертольоті перебувало п'ятеро військових. В результаті аварії нікому врятуватися не вдалося.

Раніше Hyser писав про те, що 21 лютого в Нігерії сталася страшна трагедія: неподалік від міжнародного аеропорту, розташованого в столиці країни Абуджі сталося крах військового літака King Air 350.

Також Hyser повідомляв, що у штаті Нью-Йорк, неподалік від міста Мендон сталася аварія військового вертольота, який призначався для медичної евакуації.

Нагадаємо, що пасажирський літак почав розвалюватися прямо в небі.