В Україну прийде потепління, а потім знову вдарять морози

Перший місяць весни в самому розпалі, проте замість очікуваного багатьма тепла, погода в Україні "радує" рясними снігопадами і морозами. Найближчими днями стовпчики термометрів помітно піднімуться, проте потепління не затримається надовго і Україну знову накриє холодна погода. Таким прогнозом поділилася провідний синоптик Українського гідрометцентру Наталія Голеня в ефірі телеканалу"Україна 24".

Синоптик зазначила, що погода в березні дуже нестабільна, тому не варто дивуватися температурним гойдалкам. Вже з неділі, 14 березня в Україні очікується потепління, яке буде радувати жителів країни протягом трьох днів. За даними Укргідрометцентру до 16 березня включно денна температура повітря становитиме від 5 до 10 градусів вище нуля.

Однак сподіватися на тривале потепління не варто вже з 17 березня в країні почне знову помітно холоднішати і погіршуватися погода. За прогнозом синоптика 17-18 березня Україну накриє черговий циклон, який принесе дощі, мокрий сніг і похолодання. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть не більше 0-5 градусів тепла. У нічний час очікуються морози від 2 до 7 градусів.

Синоптик додала, що подібна погода характерна для березня і опади у вигляді снігу і мокрого снігу не є дуже рідкісною аномалією для цієї частини року.

До слова, за прогнозом народних синоптиків погода не стабілізується і в квітні. Другий місяць весни також очікується холодним, з нічними "мінусами" і рясними опадами. У травні, за прогнозом синоптиків, буде тепліше, проте спеки, яка зазвичай спостерігається в цьому місяці, не буде.

Раніше портал Hyser інформував, що синоптики попередили про погіршення погодних умов в Україні.

Також портал Hyser повідомляв, що синоптики розповіли, коли в Україну прийде справжня весна. Природні процеси переходу погоди нестабільні, тому терміни настання весни можуть зрушуватися.

Крім того портал Hyser інформував, що найближчим часом погода буде дуже мінливою. Замість весняного тепла Україну накриють сильні дощі та мокрий сніг.