В Україні перевірили одержувачів субсидії

Доходів деяких українських сімей не вистачає на забезпечення себе їжею, ліками, одягом та оплати комунальних послуг. Для такої категорії українців передбачена державна допомога у вигляді субсидії. Однак деякі громадяни зловживають допомогою, тому Міністерство фінансів періодично перевіряє субсидіантів. У пресслужбі Мінфіну опублікували результати перевірки виплат за 2020 рік.

За даними Міністерства минулого року було перевірено виплати на загальну суму в 455 мільярдів гривень. В результаті перевірки було виявлено 2,5 мільйона підозрілих одержувачів на суму 1,6 мільярда. Зазначається, що 70% від загальної кількості рекомендацій щодо проведення додаткової перевірки стосуються одержувачів субсидій.

За даними Мінфіну 21 тисяча громадян отримувала державну допомогу вже після смерті реципієнта, що є грубим порушенням. Також 17,5 тисячі одержувачів субсидій здійснювали покупки земельної ділянки, автомобіля, житлоплощі на суму понад 50 тисяч гривень. Згідно з єдиними нормативами такі громадяни не мають права на отримання субсидій.

Також за єдиними нормативами отримання субсидії неможливе домогосподарством, яке має у володінні автомобіль, який був випущений менше 5 років тому. Таких порушників за минулий рік знайшли 9,8 тисячі. Ще близько 10 тисяч громадян отримували субсидії за двома різними адресами.

У міністерстві зазначили, що подібного роду перевірки проводяться регулярно, щоб уникнути вчинення неправомірних виплат, а також встановлення справедливої системи соціального забезпечення та підвищення адресності державних виплат.

Раніше портал Hyser повідомляв, що глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна назвала категорії громадян, які можуть не розраховувати на субсидію.

Також портал Hyser інформував, що Денис Шмигаль дав розпорядження уряду розширити коло одержувачів субсидії.

Крім того портал Hyser повідомляв, що Денис Шмигаль розповів, якими будуть тарифи на газ у наступному опалювальному сезоні.