Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що вже незабаром Львівська область може опинитися в "червоній" зоні через зростання захворюваності коронавірусної інфекція.

Про це він заявив в ході свого виступу на брифінгу у Львові, 12 березня.

"Ситуація викликає занепокоєння, зростає кількість хворих, як наслідок, зростає кількість людей, які госпіталізуються... Тобто на сьогоднішній день область впевнено рухається до червоного рівня епідопасності", - сказав він.

За словами міністра в регіоні більше половини ліжко-місць вже зайняті пацієнтами з виявленою у них коронавірусною інфекцією. З них 43% пацієнтів потребують кисню.

Але незважаючи на це, уникнути посилення карантину можливість все-таки існує і залежить це від органів місцевого самоврядування. Вони повинні ввести деякі обмежувальні заходи, які б стримували поширення інфекції і тим самим часом могли б не допустити переходу до "червоного" рівня. "Мені здається, що це правильний шлях", - сказав міністр.

На сьогоднішній день в" червоній " зоні знаходяться Івано-Франківська, Житомирська, Чернівецька та Закарпатська області.

Нагадаємо, що Максим Степанов розповів, що новий британський і південноафриканський штами коронавірусу загрожують українцям більш важкими симптомами і наслідками хвороби.

Під час онлайн-брифінгу, який відбувся 9 березня, він заявив, що новий штам коронавірусу, що з'явився в Україні, змінив клінічну картину перебігу COVID-19. Більш того, кількість хворих даним типом вірусу стрімко зростає.

"Ми повинні розуміти, що ми зайшли в досить важкий період з точки зору нового штаму коронавірусу. Ми це бачимо, про це говорять лікарі. Він більш контагіозний і більше людей заражається, вражає молодих людей. Ми бачимо зміни клінічної картини: він вражає центральну нервову систему, нирки, печінку. Зовсім інша клінічна картина", - констатував Степанов.

Раніше Hyser писав про те, що у НАН вважають нову хвилю коронавірусу в Україні більш смертельною.

Також Hyser повідомляв, що експерти в один голос твердять про необхідність карантину, оскільки в іншому випадку буде медичний колапс.

Нагадаємо, що стало відомо про нові тарифи на популярну медпослугу в Україні.