Український уряд приурочив спеціальні заходи до річниці аварії на ЧАЕС

Незабаром настане 35-та річниця Чорнобильської аварії, у зв'язку з чим у Міністерстві соціальної політики, Пенсійному фонді та Державному агентстві України з управління Зоною відчуження опрацьовують питання про підвищення витрат на пенсійні виплати ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС та громадянам, які постраждали внаслідок катастрофи. Про це повідомляє урядовий портал.

Так, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що всі урядові органи зобов'язані приділити питанню соціального та медичного захисту осіб, які постраждали через аварію на ЧАЕС максимальну увагу, оскільки це — моральний обов'язок держави.

Конкретно над підвищенням компенсації вартості продуктів, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, і збільшення їм щорічної фінансової допомоги на оздоровлення працюватимуть співробітники Мінсоцполітики, Нацсоцслужби та Міністерства фінансів.

Прем'єр заявив, що люди, які рятували життя і здоров'я громадян України, а також громадян багатьох інших навколишніх держав, заслуговують того, щоб отримувати справжню підтримку від держави щодня. Тому в даний момент в Кабміні опрацьовують заходи, які підвищать добробут цих осіб.

Крім підвищення соціального забезпечення, в уряді працюють над тим, щоб організувати і провести кілька культурних заходів, круглих столів, конференцій і демонстрацій. Таким чином в Кабміні хочуть підвищити обізнаність громадян про аварію на Чорнобильській атомній електростанції і зберегти пам'ять про людей, загиблих в результаті катастрофи.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі з'явилися зображення самого секретного радянського підземного міста, де проводилися різні дослідження, в тому числі і розробка секретної зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерт розповів, що російський уряд намагається асимілювати татарське і українське населення в незаконно анексованому Кримському півострові.

Також "Hyser" писав, що у мережі з'явилися раніше засекречені документи КДБ, які проливають світло на події, що відбувалися після вибуху четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС.