У п'ятницю, 12 березня, рано вранці о 5 годині 51 хвилині сталося загоряння триповерхової будівлі для літніх людей "Срібний Вік", яка знаходиться в Подільському районі.

За адресою вул. Лісозахисна, 11-Б, відразу ж прибули пожежники і виявили, що загорілася покрівля будівлі, пише Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

На момент пожежі в будинку перебувало 65 осіб похилого віку.

Рятувальники локалізували вогонь о 6 годині 55 хвилин, а о 7 годині 17 хвилин повністю його ліквідували. Підрозділами ДСНС та обслуговуючим персоналом з верхніх поверхів евакуйовано на перший поверх 65 осіб похилого віку та 15 осіб персоналу.

До гасіння пожежі було залучено 35 чоловік особового складу та 8 одиниць основної та спеціальної техніки.

На щастя обійшлося без постраждалих.

Раніше в приватному житловому будинку на вулиці Шевченка в селі Некрасове Вінницького району сталося загоряння. Повідомлення про пожежу тут надійшло в Службу порятунку " 102 " 2 березня о 15:08 і на місце події тут же виїхали рятувальники, про що повідомляти ГУ ДСНС України у Вінницькій області.


Вже на місці рятувальниками було встановлено, що центром загоряння є одна з кімнат будинку на площі 30 кв.м. Крім того, з'ясувалося, що в будинку знаходилися в момент пожежі діти. Чоловік виніс із задимленого приміщення на свіже повітря 2-річну та 6-річну дівчаток.

Однак, на жаль, працівникам екстреної медичної допомоги не вдалося врятувати молодшеньку і вона померла, але за життя старшої дівчинки продовжують боротися лікарі - вона була госпіталізована в лікувальний заклад. Саму пожежу завдяки зусиллям рятувальників о 15:37 було локалізовано, а о 15:46 повністю ліквідовано.

Раніше Hyser писав про те, що в Одесі сталася пожежа в п'ятиповерхівці, рятувальники знайшли двох загиблих.

Також Hyser повідомляв, що у Харкові сталася пожежа в дитячому садку.

Нагадаємо, що в Черкасах палала багатоповерхівка. Пожежники евакуювали людей, проте всім допомогти вчасно не вийшло.