Пенсійний фонд продовжує фінансувати пенсії за березень 2021 року

Пенсійний фонд поінформував українців щодо процесу фінансування пенсій за березень. У середу, 10 березня на виплати було спрямовано 1,9 мільярда гривень. Про це повідомили в пресслужбі Пенсійного фонду.
Пенсійний фонд продовжив фінансування пенсійних виплат за березень згідно із затвердженим графіком. Так, 10 березня на виплати березневих пенсій було спрямовано 1,9 мільярда гривень.
У ПФУ заявили, що пенсії в березні будуть виплачені всім одержувачам коштів, відповідно до встановленого порядку. Крім цього наголошується, що фінансування пенсій лютого забезпечено на загальну суму 16,5 мільярда гривень.
Днем раніше, 9 березня ПФУ направив на пенсійні виплати 2,4 мільярда гривень.

До слова напередодні глава держави Володимир Зеленський підписав законопроєкт № 3623, який скасовує в Україні паперові трудові книжки. Таке нововведення кардинально змінює механізм нарахування пенсій. Так, майбутнім пенсіонерам можна забути про збір довідок та іншої паперової тяганини. Вся необхідна інформація буде зберігатися в електронному реєстрі, тому призначення пенсій відбуватиметься автоматично, без необхідності відвідувати Пенсійний фонд.
Також в українців є можливість при розрахунку пенсії виключати той час, коли вони займали низькооплачувані посади. ПФУ повинен спочатку проводити розрахунки таким чином, щоб було вигідно майбутньому Пенсіонеру. Однак у разі помилки, в громадян буде можливість подати запит для перерахунку виплат.