У нашій країні почалася чергова хвиля пандемії коронавірусної інфекції

Про це, під час проведення засідання Кабміну, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами Шмигаль, в Україні, на жаль, все ж почалася Третя хвиля епідемія, і це підтверджує факт приросту серед хворих коронавірусом. Зокрема, збільшується кількість госпіталізованих, а так само пацієнтів з важкою формою COVID-19, що, в підсумку, перевантажує медичну сферу України в цілому.

Зростає і число регіонів, які отримують статус "червоної" зони, з максимально діяльними епідемічними обмеженнями в рамках "адаптивного карантину".

Шмигаль підкреслив, що вже вкотре бажає всім нагадати про необхідність виконання всіх карантинних заходів, і подбати про власну безпеку. При цьому, прем'єр нагадав про дотримання дисципліни" на місцях", і закликав органи місцевого самоврядування бути максимально відповідальними в організації протидії пандемії.

Пандемія коронавірусу. Фото: скріншот YouTube-відео.
Пандемія коронавірусу. Фото: скріншот YouTube-відео.

Прем'єр-міністр також повідомив, що медична система України готова до третьої хвилі, через те, що в уряді робили все можливе для того, щоб збільшити можливості закладів охорони здоров'я, додавши більшу кількість потенційних ліжко-місць з кисневим забезпеченням, а загальне їх число вже досягає 60 000, що є одним з найвищих показників на всій території Європи. А ще одним інструментом протидії пандемії, Шмигаль все ще вважає що надійшла в Україну антикоронавірусну вакцину, в надії на те, що якомога більше категорій населення все ж встигнуть пройти глобальну процедуру до настання ще однієї хвилі захворюваності.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у Львівській, Вінницькій та Закарпатській областях школярів знову відправлять на дистанційне навчання.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у Кабміні назвали кілька областей України, які наступними потраплять до списку "червоних" карантинних зон.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у МОЗ України опублікували невтішну статистику про захворюваність коронавірусом.