В Україні житло стане ще більше доступним для звичайних українців.

Так, ще 12 банків в Україні приєдналися до програми пільгової іпотеки під 7%. Таким чином на сьогодні в програмі "доступна іпотека 7%" беруть участь 7 уповноважених банків, на черзі підписання договорів з ще 12 банками.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко, передає прес-служба Мінфіну.

"На сьогоднішній день в програмі" доступна іпотека 7% " беруть участь 7 уповноважених банків, які діють через Фонд розвитку підприємництва (ФРП). На черзі підписання відповідних договорів з ще 12 банками, тобто їх кількість постійно оновлюється", – повідомив глава Мінфіну.

Варто сказати, що це великий прогрес. Тому що не всі люди могли дозволити собі купити житло. Але зараз у них буде така можливість. Тому її не варто упускати.

"Програма" доступна іпотека 7% " дозволить розблокувати іпотечне кредитування в країні, оживити іпотечний ринок, ринок будівництва житла і, в майбутньому, дасть поштовх для економічного розвитку. Розраховано, близько 5 тис. сімей зможуть скористатися програмою в 2021 році. Плановий портфель іпотечних кредитів цього року становить 5 млрд грн", - додав міністр фінансів.

Але на цьому ніхто не збирається зупинятися. І далі ця програма розвиватиметься в Україні. Є надія на те, що вже наступного року такою іпотекою зможуть скористатися ще більше сімей. Тому напрямки для цього розвитку дуже багато. Головне, щоб це не загальмувало ще на початковому етапі. Тому що знову запустити цю програму за новою буде досить складно.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про нові податки, вже відомо, за що змусять платити.

Також писали, що власників паїв попередили про серйозну загрозу, можуть в один момент втратити буквально все.

Нагадаємо, що стало відомо, за які послуги ЖКГ українці заборгували найсильніше.