В Україні через кілька тижнів запланований новий перерахунок пенсій.

Так, в Україні проведуть ще один перерахунок пенсій з 1 квітня. Цього разу він торкнеться тих людей, які після виходу на заслужений відпочинок по досягненню пенсійного віку продовжили працювати. В Україні це досить велика категорія населення. Тому потрібно було переглянути їм виплати, щоб вони відповідали всім вимогам і реаліям сучасності.

Про це йдеться в закон Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Всього в Україні близько 2,7 млн працюючих пенсіонерів. Варто сказати, що таким пенсіонерам перераховують пенсії щороку 1 квітня тільки в тому випадку, якщо у них набралося 12 місяців додаткового стажу. В такому випадку це обов'язкова умова, яке повинно бути неухильно дотримано.

Як підвищуються пенсії:

  • якщо людина виконала вимоги за стажем (30 років для жінок і 35 років для чоловіків) - пенсію підвищують на 2% прожиткового мінімуму;

  • сам розмір "чистої" пенсії збільшується на 2%. Наприклад, якщо розрахунковий розмір пенсії становить 6000 грн, то після 24 місяців додаткового стажу підвищення складе 120 грн.

"Органи Пенсійного фонду щорічно з 1 квітня без додаткового звернення особи проводять перерахунок пенсії тим особам, які на 1 березня року отримали право на проведення перерахунку", – йдеться в законі.

Тому в будь-якому випадку українці отримають підвищені пенсії вже з травня місяця.

Крім того це не єдине підвищення пенсій, яке відбудеться цього року. Також запланований перерахунок виплат на літо і зиму. Але поки ніяких подробиць і розміру надбавок невідомо.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні скасування трудових книжок повністю змінило механізм нарахування пенсій.

Також писали, що Березнева індексація пенсій завершилася, вже опублікована таблиця підвищення пенсій, кому і на скільки.

Нагадаємо, що названа причина, чому пенсії підуть в "мінус", на скільки менше вийде.