Деякі країни все ще відкриті для вільного туристичного відвідування

Про те, що в лютому 2021 року, з 217 напрямків тільки 69 були повністю закриті для туристів, внаслідок карантинних обмежень, викликаних пандемією коронавірусної інфекції, повідомляє у повному звіті, наданому спеціалізованим міжурядовим підрозділом ООН, Всесвітньої туристською організацією (ЮНВТО).

Згідно з цим звітом, наданим в понеділок, 8 березня, Всесвітньою туристською організацією, і фіксує всі епідемічні обмеження, які прийняті в державах світу, карантинні заходи жодним чином не поширюються на візитерів, які побажали відвідати в туристичних чи інших цілях тільки п'ять країн: Танзанію, Північну Македонію, Коста - Ріку, Домініканську республіку та Албанію, що становить тільки 2 відсотки від усіх можливих напрямків.

Також в офіційній доповіді уточнюється, що близько 32 відсотків туристичних напрямків планети, а це 69 країн, все ще залишаються повністю недоступними для будь-яких відвідувань, але в першу чергу - туристичних. Однак, цілих 34 відсотки подібних напрямків все ж доступні, хоча і частково - туристи можуть потрапити, але з певними умовами, в 73 країни.

Туристи до пандемії. Фото: скріншот YouTube-відео.
Туристи до пандемії. Фото: скріншот YouTube-відео.

Всього ж, Всесвітня туристська організація провела ретельний аналіз всіх 217 напрямків, і, як підкреслив генеральний секретар цього підрозділу ООН, такі карантинні заходи не надто допомагають у протидії поширенню коронавірусної інфекції, А закритим країнам вже необхідно задуматися про сценарії, які дозволять в короткі терміни відновити свої туристичні галузі, що дозволить їм найближчим часом повернутися на світовий ринок розважальних послуг.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що після Міжнародного жіночого дня, в Україні вперше, за останні тижні, зареєстрували невеликий спад у щоденному прирості числа інфікованих коронавірусом.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у МОЗ України попередили про чергову хвилю пандемії коронавірусної інфекції.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у Закарпатській області посилили карантинні обмеження.