Український блогер показав, як можна провчити шахраїв

В Україні частішають випадки шахрайства, аферисти придумують нові та більш витончені хитрощі. Однак однією з найпопулярніших схем серед шахраїв є розсилка повідомлень від імені банку про "блокування" карти. Так, блогер Petro Nek на своїй сторінці в соцмережі Twitter показав, як можна гідно відповісти на витівки зловмисників.

Блогер показав, що зі звичайного номера телефону йому прийшло повідомлення, нібито від "Ощадбанку". Чоловіка поінформували на латиниці, що його банківська карта заблокована, а для уточнення інформації потрібно звертатися за телефонними номерами, які були вказані в повідомленні.

Швидше за все, набравши цей номер, "представник банку" запитав би у власника номер картки та іншу персональну інформацію, яку справжні співробітники банку ніколи не запитують. Однак блогер вирішив гідно відповісти аферистам. Чоловік написав повідомлення у відповідь на номер людини, який спробував його обдурити. Українець вказав, що номер внесений в базу шахраїв, а його місцеперебування можна визначити. Також він порадив звернутися шахраям до Служби безпеки України для уточнення інформації.

Відповідь шахраям. Фото: скріншот twitter.com/mrpetruccio
Відповідь шахраям. Фото: скріншот twitter.com/mrpetruccio

"У цю гру можуть грати двоє", - пожартував блогер.

Оригінальний спосіб спілкування з шахраями оцінили і користувачі Мережі. Деякі відзначили, що запам'ятають і будуть використовувати такий метод в разі виникнення подібної ситуації.

"Хех, запам'ятаю", "О, заюзаю прямо зараз, спасибі", "Класна ідея!",- захоплено відреагували користувачі Мережі.

Коментарі. Фото: скріншот twitter
Коментарі. Фото: скріншот twitter

Раніше портал Hyser інформував, що в Україні з'явилася незвичайна афера, яка змушує людей віддати останнє.

Також портал Hyser повідомляв, що в Україні все частіше зустрічаються фальшиві гроші. Експерти розповіли, як виявити підробку і чим вона відрізняється від оригіналу.

Крім того портал Hyser інформував, що шахраї влаштували полювання на українських водіїв.