Міністр Максим Степанов заявив про початок третьої хвилі COVID-19

Голова Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що у світі та в тому числі в Україні почалася Третя хвиля поширення COVID-19. Про це він повідомив на брифінгу у вівторок, 9 березня.

Максим Степанов зазначив, що в Україні вже кілька днів поспіль спостерігається зростання кількості інфікованих коронавірусною інфекцією. Зростання кількості громадян, яким необхідна госпіталізація посилює навантаження на медичну систему. Подібна ситуація спостерігається не тільки в нашій країні, але і в інших країнах світу.

Глава МОЗ підкреслив, що станом на ранок понеділка, 8 березня в українських лікарнях налічувалося 26 525 осіб з підтвердженою коронавірусною інфекцією. Степанов заявив, що зростання захворюваності свідчить про початок третьої хвилі пандемії як в Україні, так і в усьому світі.

Міністр підкреслив, що МОЗ передбачив такий варіант розвитку подій і готувався до третьої хвилі, зміцнюючи медичну систему. Зокрема було збільшено кількість ліжок для інфікованих коронавірусом, які потребують медичної допомоги.

Варто відзначити, що за останній тиждень епідеміологічна ситуація в країні почала помітно погіршуватися. Щодоби виявляли від 3261 до 10 155 випадків зараження коронавірусом.

До слова, станом на понеділок, 8 березня в Україні в "червоній" зоні карантину знаходяться чотири області: Івано-Франківська, Житомирська, Чернівецька та Закарпатська. У цих регіонах заборонена робота громадського транспорту, закриті школи, ресторани, кафе, ТРЦ і заборонено проведення масових заходів.

Раніше портал Hyser інформував, що Закарпатська область потрапила в "червону зону" карантину.

Також портал Hyser повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов назвав регіони, які незабаром можуть потрапити в "червону" зону.

Крім того портал Hyser писав, що в не виключають можливість повторного локдауна в разі різкого зростання захворюваності.