Українців сповістили про зміни у видачі житлових субсидій

Український уряд вирішив удосконалити порядок надання житлових субсидія, у зв'язку з чим в отриманні допомоги від держави з'явилися деякі зміни і нововведення. Про те, на що варто звернути увагу при оформленні допомоги українцям розповівши в одному з репортажів"Телебачення КАПРІ".

Після введення змін право отримувати житлову субсидію мають домогосподарства, у складі яких перебувають особи, які працюють за кордоном, а також особи, які за рік до звернення отримали право володіння нерухомістю або транспортом вартістю понад 50 тисяч гривень шляхом дарування або отримання у спадщину. Також на субсидію мають домогосподарства, в учасників яких немає доходів і які звільнені від виплати ЄСВ.

Водночас отримувати допомогу від держави не зможуть громадяни, у володінні яких знаходиться квартира площею понад 130 квадратних метрів або приватний будинок площею понад 230 квадратних метрів. Не отримати субсидію можна, наприклад, у разі надходження від підприємства-постачальника послуг інформації про наявність боргу за комуналку і ще з багатьох інших причин.

Заступник начальника УСЗН Покровської міської ради Валентина Шаповалова розповіла про те, що субсидію не видадуть у разі, якщо по ЖКП є борги протягом 3 місяців у розмірі 340 гривень.

Рамзер субсидії розраховується із загального доходу всіх осіб, які є чстью домогосподарства, тому якщо один з них зареєстрований, наприклад, в квартирі, але фактично там не проживає, то допомога може розраховуватися без урахування його доходів. Для цього необхідно звернутися в управління з відповідною заявою та надати акт з місця проживання про те, що особа зареєстрована, на фактично не проживає за місцем реєстрації.

У той же час одержувачі субсидії протягом 30 календарних днів повинні звернутися в УСЗН і повідомити про будь-які зміни у складі сім'ї, а також попереджати про купівлю або продаж житла, транспорту, земельного паю або зміни постачальника ЖКП.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Максим Степанов зробив заяву щодо того, які області України знаходяться під загрозою потрапляння в "червону" зону адаптивного карантину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у МОЗ прийняли рішення Оновити список країн "червоної" і "зеленої" зони, так що тепер стало відомо, які держави можна відвідувати без побоювання, а в які поки краще не їхати.

Також "Hyser" писав, що глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив про те, що в даний момент в Міністерстві готуються до того, щоб запустити повітряну "швидку допомогу" з вертольотами.