В Пенсійному фонді розповіли, що відбувається з виплатами в березні.

У Пенсійному фонді вже офіційно заявив про те, що в березні місяці всі гроші на виплати пенсій вже були отримані в повному обсязі. Це означає, що ніяких затримок або недоплат не буде. Всі виплати будуть перераховані пенсіонерам згідно з встановленим графіком. Станом на 5 березня Пенсійний фонд направив 7,5 млрд грн на виплату пенсій.

Крім того передбачено фінансування пенсій лютого на загальну суму 12,2 млрд грн.

Зазначимо, що за останній час не було суттєвих затримок щодо виплат пенсій. Це говорить про те, що всі грошові кошти надходять вчасно.

Надходження до Пенсійного фонду України за січень 2021 року склали 36,6 млрд грн, з яких 22,8 млрд грн - власні надходження, 13,8 млрд грн - кошти держбюджету. При цьому в порівнянні з показником за Січень 2020 року, надходження зросли на 2,8 млрд грн, з яких 1,5 млрд грн - з держбюджету. Невиконання плану по надходженнях від ЄСВ в січні 2021 року досягало 2,1 млрд грн - загалом надійшло 19,9 млрд грн при плані в 22 млрд грн.

Що стосується самодостатності Пенсійного фонду в 2021 році, то тут поки рано робити висновки. Тому що все безпосередньо залежатиме від якості його бюджету.

Також варто не забувати, що багато хто також буде залежати і від термінів проведення індексації пенсій, яка запланована в цьому році. Як запевняють експерти, що чим раніше відбудеться індексація виплат, тим більше будуть ризики утворення фінансових "дірок" в бюджеті. У будь-якому випадку більш детальна інформація стане відома пізніше.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, як вийти на пенсію, не чекаючи пенсійного віку.

Також писали, що як розрахувати пенсійний стаж, експерт розповів про хитрощі.

Нагадаємо, що українцям нагадали про пільгову пенсію, хто і коли може отримати.