Представники Ощадбанку разом з НБУ розпочали нову кампанію для клієнтів

Така інформація з’явилася на офіційному порталі Ощадбанку. Зазначається, що спільна кампанія з Національним банком України буде носити назву «Знай свої права». Основна мета такого проєкту – захист прав споживачів фінансових послуг.

Підкреслюється, що за допомогою такої кампанії представники Національного банку планують поліпшити обізнаність громадян щодо прав та обов’язків під час користування фінансовими послугами. Відомо, що тепер, в межах цього проєкту, представники НБУ спільно з партнерами (включно з Ощадбанком) будуть розповідати громадянам про їх зобов’язання в питанні фінансових послуг, а також пояснювати клієнтам банків, куди їм звертатися, якщо порушили їхні права.

Ситуацію прокоментував заступник Голови Національного банку Олексій Шабан. За його словами, чимало українців не користуються (або замало користуються) фінансовими послугами з деяких причин. Серед них і відсутність обізнаності про цю сферу, і негативний досвід, і пережиті кризи. Саме тому в НБУ вирішили розпочати цей проєкт спільно з партнерами. Серед цілей інформаційної кампанії таке:

  • Встановлення додаткових вимог до фінансових установ, щоб забезпечити їх прозову та чесну роботу для клієнтів;
  • Покращення фінансової обізнаності громадян.

Заступник голови правління Ощадбанку Антон Тютюн зазначив, що в фінансовій установі залюбки приєдналися до нового проєкту НБУ, адже важливо поліпшувати обізнаність українців в цій сфері. Крім того, він нагадав, що Ощадбанк вже давно проводить такі інформаційні кампанії. Наприклад, «Шахрай, гудбай», «Будуй своє», а також «Дружні цифрові фінанси» (сумісно з Національним банком та Міністерством цифрової трансформації).

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що в Національному банку України зараз з’явився тимчасовий глава регулятора. Стало відомо, хто зайняв цю посаду та які обов’язки він буде виконувати.

Також повідомлялося, що в Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт, в якому йдеться про ідентифікацію при грошових переказах. Стало відомо, що може змінитися в житті українців.

Крім того, в Сполучених Штатах Америки активно обговорюють питання створення нового долару. Стало відомо, які причини в нової валюти.