У "Нафтогазі" поки тільки припускають, за якою вартістю будуть віддавати газ побутовим споживачам

Про те, що голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в інтерв'ю "Радіо НВ" повідомив, як, можливо, захищатимуть українців від сезонних змін ціни "блакитного палива", пише на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook пресслужба газопостачальної компанії.

За словами Коболєва, в уряді поки ще самі не знають, кого з українських громадян варто захищати, і від чого. На думку глави "Нафтогазу" всі проблеми з оплатою завищених тарифів вже вирішують субсидії. Але все ж, у разі різкого стрибка тарифів на газ, держава повинна знайти та захистити вразливі верстви населення.

Основною ж перешкодою для цих заходів, є те, що держава не володіє інформацією про споживання "блакитного палива" населенням, тому, що доступ до таких даних ховається монопольними постачальниками. Таким чином, без відповідної інформації, уряд просто не може ідентифікувати й захистити нужденні категорії громадян, а на цей момент тариф "Річний" недоступний для вибору.

Тарифи на газ. Фото: скріншот YouTube-відео.
Тарифи на газ. Фото: скріншот YouTube-відео.

Поки ж в газопостачальній компанії тільки припускають, що "річний продукт" буде можливий у двох різних варіантах. Зокрема, це може бути або річний договір, коли споживач сам вибирає необхідний на 12 місяців обсяг газу, а компанія розбиває всю суму на рівні щомісячні платежі, або постачальник запропонує фіксовану ціну, але в залежності від сезону року(в цьому випадку обсяги вибирати не потрібно, але кожен місяць вартість буде різна). Коболєв підкреслив, що другий варіант, для "Нафтогазу", буде пріоритетним, через те, що побутовий споживач буде бачити всю ціну на рік вперед, і зможе контролювати всі свої витрати.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у " Нафтогазі "лякають ринковою вартістю"блакитного палива".

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що в одну з областей України "Нафтогаз" припинив постачання енергоносія.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що постачальники газу можуть свідомо погіршувати якість "блакитного палива". Але платити все одно доведеться повну вартість.