У соціальних мережах дітям нав'язують нове небезпечне "захоплення"

Про те, що зловмисники не зупинилися на "челленджі" з таблетками, і продовжують залучати неповнолітніх до чергових Ігор з життям, в соціальній мережі Facebook повідомляє група "Безпечна Київщина".

Користувач пише, що отримала в месенджері повідомлення, про те, що батьки виявили у своєї дочки так званий "Зошит смерті". На самій "зошиті "присутні два написи: білим - "Зошит смерті "і зеленої - "Я хочу померти". А почалося це "захоплення" не так давно - 17 лютого 2021 року.

"Зошит смерті". Фото: facebook.com/groups/133725308558076
"Зошит смерті". Фото: facebook.com/groups/133725308558076

Батьки з'ясували у дочки подробиці цієї "гри", і виявилося, що захоплення є масовим, і в ньому бере участь вже майже весь клас дівчинки(дитині 12 років, а дія відбувається в м.Ірпінь). У зошиті діти складають список тих, хто на їхню думку повинен померти, при цьому важливо, щоб Імена у всіх смертників збігалися в зошитах всіх "гравців". А дізналися учні про цю "забаву" з нової й суперпопулярної соціальної мережі TikTok.

Крім складання списку, діти ще й повинні написати в цій соціальній мережі, які можливі умови вони можуть виконати, щоб завдати максимальної шкоди своєму здоров'ю, і що саме про це буде сигналізувати. Зокрема, якщо неповнолітній вип'є 15 таблеток відразу, він повинен змінити "аватарку" на певну, ці ж маніпуляції з "аватарками" стосуються і подібних дій, таких як розкрити вени або вистрибнути з вікна багатоповерхового житлового будинку.

Всі ці ігри з власними життями нагадують вже трохи забуті "Синій кит" або "МоМо", і злочинці все також поширюють умови "ігор" в соціальних мережах. Можливо, необхідно краще контролювати те, чим займаються діти в мережі, і це допоможе уникнути подібних ситуацій, через те, що більшість "челленджів", так чи інакше загрожують якщо не фізичному, то психічному здоров'ю неповнолітнього, а підлітки особливо схильні до таких викликів. Одним з варіантів протидії також може бути й своєчасне звернення до служби підтримки самої соціальної мережі зі скаргою на групу, яка розмістила такий контент, або, як остаточний варіант - в Кіберполіцію України.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що неповнолітні з різних областей України взяли участь в "челленджі" і взяли смертельні дози таблеток.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що заради "забавного контенту" відеоблогер напав на поліціянтів у центрі Києва.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що, можливо, Верховна рада затвердить законопроєкт, в якому заборонять продавати медичні препарати, як Рецептурні, так і звичайні, особам до досягнення віку в 18 років.