6 березня в Україні святкується ще одне церковне свято

Закінчення зими і початок весни — період, на який в Україні існує велика кількість традиційних і церковних свят. У суботу, 6 березня в православній відзначають День пам'яті Преподобного Тимофія Олімпійського, який в народі прозвали Тимофій Весновій. Про це повідомляє інформаційний портал "Sinoptik".

У це свято є не тільки кілька народних прикмет, а й заборони. У цей день іменини святкують Олександр, Георгій, Григорій, Данило, Іван, Костянтин, Ольга, Павло, а також відзначається День пам'яті Преподобного Тимофія Олімпійського.

Відомо, що Тимофій Олімпійський народився в Італії, проте вже в юності прийшов в монастир "Символи", який знаходиться неподалік від гори Олімп в Малій Азії. Пройшовши навчання, Тимофій став зразком духовної досконалості, навчившись лікувати людей і виганяти з них бісів. Залишок життя Преподобний поневірявся і молився Богу. Оскільки він часто подорожував по пустелях і лісах його прозвали ще й "пустинником".

У народі Тимофія провали Весновеем, так як саме 6 березня починає дути теплий вітер, який несе з собою весну. У цей день молодь намагалася проводити побільше часу на свіжому повітрі, зміцнюючи таким чином своє здоров'я. У минулому 6 березня люди часто веселилися великими компаніями.

З 6 березня пов'язані народні прикмети. Перша полягає в тому, що якщо в цей день прилітають ластівки, значить незабаром відбудеться потепління. Також люди помітили, що якщо сніг розтанув навколо дерев і залишив пологі краї, значить можна чекати потепління, але якщо краю снігу круті, то ще деякий час доведеться терпіти морози. У цей же день оживають клени та берези.

Існує в це свято і кілька заборон. Наприклад, 6 березня заборонено вживати алкоголь і поливати домашні рослини. Також заборонено сваритися з близькими і залишати справи незакінченими.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що астрологи розповіли українцям, чоловіки яких знаків Зодіаку є майстрами на всі руки, здатними виконувати будь-яку роботу по дому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти розповіли, під якими чотирма знаками Зодіаку народжуються жінки, які є найбільш пристрасними коханками, здатними зачарувати будь-якого чоловіка.

Також "Hyser" писав, що експерти розповіли, яким знакам Зодіаку варто очікувати найсильніших невдач в перший тиждень березня, напередодні Міжнародного дня жінок.