У компанії дали українцям поради щодо того, як збільшити швидкість інтернету

В епоху поширеності сучасних технологій, навряд чи щось так дратує, як низька швидкість інтернету. На щастя, експерти Vodafone знають, як побороти цю проблему і як підняти швидкість інтернету до максимуму. Про це повідомляє інформаційний портал "GSMinfo".

Найчастіше проблеми зі швидкістю інтернету виникають у людей, які використовують старі сім-карти. Справа в тому, що мережі четвертого покоління підтримують тільки сім-карти USIM-формату. Для того, щоб дізнатися тип своєї карти, необхідно набрати комбінацію "*222#". Якщо карта застаріла, її можна замінити новою в салоні мобільного зв'язку оператора.

Крім того, значну роль в швидкості мобільного інтернету грає і безпосередньо смартфон. Якщо, наприклад, телефон був куплений за кордоном, він може не вловлювати український 4G Інтернет, оскільки в різних країнах для нього використовуються різні частоти. В Україні працюють LTE 1800, LTE 2600 і LTE 900. Також не варто упускати з уваги важливість розташування і віддаленості від найближчої базової станції.

Іншим важливим аспектом використання мобільного інтернету є використовуваний браузер. Варто переконатися, що на телефоні встановлена найактуальніша версія браузера, а також з'ясувати, чи не занадто багато вкладок в ньому відкрито. Варто також враховувати, що деякі провайдери можуть встановлювати обмеження по швидкості завантаження даних в залежності від використовуваного клієнтом тарифу. Наприклад, низька швидкість інтернету, що не дозволяє навіть переглядати ролики на YouTube може бути наслідком "підводних каменів", встановлених дешевим тарифним планом.

З боку компанії, швидкість мобільного інтернету може залежати, наприклад, від ширини спектра. Чим більше ширина використовуваних частот, тим краще працює інтернет. Vodafone, наприклад, використовує технологію Cloud Air, що дозволяє перерозподіляти ресурси мереж і використовувати різні частини спектру для одних і тих же технологій.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що з 1 березня у мобільного оператора Київстар помінялися деякі правила для абонентів. У компанії розповіли, що саме змінилося.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що один з українських мобільних операторів, дещо відстаючий від трьох гігантів Київстар, Vodafone і lifecell, зміг запропонувати тарифний план, який коштує всього 30 гривень на місяць.

Також "Hyser" писав, що мобільних абонентів попередили про те, що у зв'язку з рішенням НКРЗІ вартість мобільного зв'язку, що надається компаніями Київстар, Vodafone і lifecell зміниться з 1 липня.