Український уряд не буде встановлювати обмеження на ціни на товари

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що уряд не буде втручатися в ринок і встановлювати обмеження або націнку на ті чи інші продукти. Міністр зазначив, що уряд планує тільки балансувати ціни непрямими способами. Про це інформує видання "Економічна правда".
Денис Шмигаль зазначив, що в Європі відсутнє регулювання цін урядами і раз Україна йде в ЄС, то в нашій країні влада також не буде втручатися в ринок. За його словами уряд має непрямі інструменти впливу на ринок і активно використовує його. Так, влада веде діалог на рівні Міністерства економіки з постачальниками, виробниками та мережами. Також держава може збільшувати пропозицію на ринку або стимулювати виробництво того чи іншого товару. Шмигаль зазначив, що програма доступних кредитів 5-7-9 може також бути спрямована на окремих виробників.
За словами міністра уряд уважно стежить за цінами. Останнім часом зростання цін на окремі продукти дійсно спостерігається. Також Шмигаль зазначив, що виробники зменшили виробництво яєць, тому зростання цін на даний продукт є природним.
Глава уряду заявив, що те зростання цін, яке спостерігається зараз не є критичним. Він зазначив, що на подорожчання деяких товарів є об'єктивні причини, в уряді їх розуміють і знають як регулювати. Прем'єр зазначив, що у разі необхідності держава балансуватиме ринок непрямими способами, однак прямого втручання не буде.

Крім того портал Hyser повідомляв, що українцям, які відчувають фінансові труднощі, пояснили як отримати субсидію заднім числом. Заступник глави Мінсоцполітики Віталій Музиченко заявив, що бажаючі оформити допомогу можуть зробити це кількома способами.