Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв українцям стабілізувати тариф на газ до кінця року.

Під цим він мав на увазі те, що вже з другого кварталу поточного року не буде необхідності регулювати ринок газу через щомісячні скачки ціни. Все завдяки тому, що почне діяти річна ціна на газ для населення. Відповідною інформацією з цього приводу поділився прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише "Фокус".

Шмигаль розповів, яких варто чекати тарифів на газ в наступному опалювальному сезоні, фото: Дзеркало тижня

За його словами, річні контракти на газ спростять життя звичайним споживачам, які розумітимуть, скільки коштує і коштуватиме газ. А Мінсоцполітики зможе детально підрахувати субсидії.

Шмигаль згадав про те, як українців цієї зими обурило різке підвищення вартості газу і тариф на транспортування. У зв'язку з цим, держава вжила заходів і зафіксувала ціну на газ у розмірі 6,99 грн за куб.м до 31 березня. Це тільки початок, стверджує чиновник.


Наступним кроком, якраз і буде введення річних контрактів, які дозволять кожному споживачеві при бажанні перейти на місячний продукт і спробувати протягом 12 місяців управляти ціною на газ в щомісячному режимі.

До слова, очікується, що річний тариф на газ набуде чинності з 1 квітня. Тобто з вказаної дати споживачі газу зможуть в будь-який момент переходити з "літнього" тарифу на "місячний" і назад, вибираючи кращу для себе ціну.

Раніше "Hyser" писав про те, що українцям розповіли, як вигідно заощадити на оплаті комунальних послуг.

Також наш портал повідомляв, що українців попередили про зміни в оплаті комуналки.

Нагадуємо, що у "Нафтогазі України" зробили заяву про те, що підприємства теплоенергетики зможуть не поспішати з виплатою боргів за газ і розплатитися по них до 30 вересня поточного року.