Вже у п'ятницю, 5 березня, в більшість українських областей "прийде" похолодання. Попри те, що температура не буде опускатися нижче +2 градусів, в деяких регіонах можливі дощі, місцями з мокрим снігом.

Про це повідомила український синоптик Наталка Діденко на особистій сторінці у Facebook.

За словами синоптика, в Україну увірветься атмосферний фронт, принісши з собою холод, дощ, а місцями навіть мокрий сніг.

"У більшості областей вдень стовпчики термометрів з'їдуть вниз, до +2... +6 градусів. На півдні, а також в Дніпрі, Кропивницькому з районами, в Донецькій і в Чернівецькій області ще побуде тепло, +8... +13 градусів", - повідомила фахівець.

У південній частині країни 5 березня очікується суха погода. У столиці України - дощ, мокрий сніг. Температура повітря може опуститися до + 2... + 4 градусів.

Також синоптик розповіла, якої погоди варто чекати на вихідні, 6-7 березня. За її словами, попри холодну погоду опадів не передбачається.

"У суботу-неділю холодна погода втримається, проте якісь серйозні опади - навряд чи. Тому сьогодні - гріємося, вихідні - не мерзнемо. Все, як навесні", - підсумувала Наталка Діденко.

Згідно з картами Укргідрометцентру, дощ з мокрим снігом пройде в Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Тернопільській, Вінницькій, Львівській, Рівненській, Волинській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Черкаській та Полтавській областях.

У Харкові випаде сніг, а в Дніпропетровській, Кіровоградській, Луганській і Донецькій областях невеликий дощ.

Прогноз погоди на 5 березня. Скріншот з meteo.gov.ua

На вихідні буде сухо з мінливою хмарністю.

Прогноз погоди на 6 березня. Скріншот з meteo.gov.ua

Прогноз погоди на 7 березня. Скріншот з meteo.gov.ua

Раніше "Нyser" писав про те, що у Венеції пересохли знамениті канали.

Також наш портал повідомляв, кліматологи розповіли, якою в нашій країні буде погода у 2021 році.

Нагадуємо, українці із Закарпаття хваляться першими весняними квітами.