Синоптики попередили про чергову хвилю похолодання в Україні

Насолодитися весняним теплом після сильних лютневих морозів не вийде. Україну знову накриють морози до -10 градусів. Синоптики прогнозують, що похолодання прийде орієнтовно 9-11 березня, зазначається, що морози спостерігатимуться і в денний час. Про це повідомляє Gismeteo.

Незважаючи на те, що на календарі вже кілька днів березень, зима не покидає Україну. Готуватися до сильних морозів варто жителям північно-східних областей. На Заході і Півдні за прогнозом морози не передбачаються, проте температура помітно знизитися. Синоптики прогнозують, що 4 березня в найближчій перспективі буде найтеплішим днем.

Вже з 5 по 8 березня температура почне поступово знижуватися. Вдень термометри покажуть від 0 до 5 градусів тепла, а вночі очікуються морози до 5 градусів нижче нуля. Найхолодніше буде 9-11 березня, проте незабаром знову потеплішає.

За прогнозом синоптиків у найближчі 10 днів в Україні не очікується значних опадів. Періодично можливі дощі або сніг, в залежності від температури повітря.

Погода в Києві. Фото: скріншот gismeteo.ua
Погода в Києві. Фото: скріншот gismeteo.ua

Погода в Харкові. Фото: скріншот gismeteo.ua
Погода в Харкові. Фото: скріншот gismeteo.ua

Погода у Львові. Фото: скріншот gismeteo.ua
Погода у Львові. Фото: скріншот gismeteo.ua

Погода в Одесі. Фото: скріншот gismeteo.ua
Погода в Одесі. Фото: скріншот gismeteo.ua

До слова, синоптики прогнозують досить холодну весну цього року. Березень зовсім не порадує українців теплом, навпаки будуть морози і можливий сніг. У квітні сподіватися на тепло також не варто, погода буде мінливою. В кінці квітня погода буде вітряною і дощовою. Травень також не буде багатий на теплі дні, так як очікується кілька хвиль похолодання. Тому сподіватися на спеку, яка зазвичай буває в останньому місяці весни не варто.

Раніше портал Hyser писав, що на початку весни Україну накриють сильні снігопади і похолодання. Але в той же час морози не будуть такими сильними, як раніше.

Також портал Hyser повідомляв, що синоптики розповіли, коли в Україну прийде справжня весна.

Крім того портал Hyser інформував, що синоптики засмутили українців прогнозом на весну. Згідно з прогнозом в найближчі дні погрітися на сонці не вийти.