Вже у травні цього року громадяни України побачать нові тарифи на газ

Про те, що до 25 квітня будуть опубліковані ціни на "блакитне паливо", які протримаються до 30 квітня наступного року, повідомляється у проєкті Національної комісії, що відповідає за державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Якщо цей проєкт затвердять, то всі постачальники газу будуть зобов'язані запропонувати українцям річні контракти, з цінами, які будуть однакові кожен місяць, протягом усього терміну дії укладеного договору, що дозволить населенню оплачувати вартість газу рівними частинами.

Також проєкт передбачається, що постачальник, який планує, або вже поставляє "блакитне паливо", в обов'язковому порядку повинен розмістити на своїй офіційній сторінці пропозицію, яку можуть вибрати побутові споживачі, з терміном дії послуги з 1 травня 2021 до 30 Квітня 2022 року. Розглянути законодавчу ініціативу припускають вже 5 березня цього року, і, якщо її підтримають, то вже з квітня 2021, українців зобов'яжуть оплачувати вартість газу відразу на рік вперед, але за одною ціною.

Тарифы. Фото: скриншот YouTube-видео.
Тариф. Фото: скріншот YouTube-відео.

Нагадаємо, що влітку 2020 року, НАК "Нафтогаз", в рамках тарифу "Річний" пропонував енергоносій за ціною 4,73 гривні за один кубометр, при цьому, в пакеті "Місячний" цієї ж компанії, за аналогічний обсяг газу була вказана вартість в 3,24 гривні.

Плюси та мінуси річного контракту з постачальниками в тому, що в літній сезон газ відпускається побутовим споживачам за цінами, які вище, ніж в середньому по ринку, однак, в зимовий час, всупереч підвищенню вартості "блакитного палива", тарифи на газ залишаються на тому ж рівні, що і влітку. Втім, при виборі 12-місячного тарифу, оплачувати газ необхідно однаковими частинами, а вибирати, який обсяг газу потрібен на рік, буде сам споживач.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, куди йде газ власного, українського видобутку.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що виносити судові рішення про борги за послуги ЖКГ будуть у спрощеному режимі.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що на АЗС зросли ціни на всі види автомобільного палива.