Головні новини за середу, 3 березня в щоденному дайджесті від порталу Hyser.

Зеленський заплатить українцям

До парламенту надійшов законопроєкт, поданий президентом України Володимиром Зеленським щодо можливості узаконити активи, отримані нелегально.

За даними Держстату, приблизно 3,4 мільйона українців не показують свої доходи, а також працюють неоформленими.

Якщо депутати схвалять законопроєкт, то вже з липня 2021 рік і до такої ж дати наступного року можна буде подавати декларації, щоб узаконити свої активи та майно.

Скасування літнього часу

У першому читанні отримав схвалення законопроєкт про скасування переведення годинників.

Це може бути останній раз, коли українці перейдуть на літній час. Чиновники стверджують, що такі переходи шкодять здоров'ю, а для економіки вони вже не впливають.

Графік виплат пенсій

Пенсійний фонд України поінформував, що гроші на фінансування пенсій їм вже надійшли.

Виплати почалися з 2 березня, всі пенсіонери отримають виплати у встановлений термін. Крім того, в березні 8 млн пенсіонерів отримають ще й доплати після проведення індексації виплат, яку в цьому році призначили з 1 березня.

Нові податки

Власникам автомобілів доведеться заплатити транспортний податок.

Оплату необхідно провести протягом 60 днів після отримання квитанції. У Міністерстві розвитку економіки опублікували повний список моделей машин, за які власникам потрібно сплатити податок.

Ставка податку залишилася колишньою, в розрахунку на календарний рік потрібно заплатити 25 тисяч гривень за кожен автомобіль, який підлягає оподаткуванню.

При цьому, податок потрібно буде заплатити не тільки Власникам елітних автомобілів, в список також підпадають і мотоцикли, а також мопеди.

Якщо не сплатити податок протягом 60 днів, тоді ще й будуть нараховані штрафи.

Зима в травні

Народний синоптик Леонід Горбань повідомив, що ранньої весни в Україні не буде.

У 2021 році Великдень припадає на 2 травня, тому Травень буде холодним. Горбань прогнозує, що спеки в цей місяць не буде, а можуть бути навіть заморозки.

Багато синоптиків сходяться в прогнозі, що тільки після Великодня можна говорити про стійку теплу погоду.