В Україні майбутній розмір пенсії за віком можна розрахувати в "Пенсійному калькуляторі".

Про це повідомили у пресслужбі Пенсійного фонду. За опублікованою інформацією, послугою електронного калькулятора скористалося вже 384,4 тисячі осіб.

За допомогою сервісу майбутні пенсіонери можуть:

- виконати попередній розрахунок майбутньої пенсії;

- провести моделювання майбутньої пенсії за введеними даними або з урахуванням стажу, який буде придбаний до досягнення пенсійного віку.

У ПФУ уточнили, що розмір пенсії визначається у поточних цінах виходячи з припущення, що розмір заробітної плати буде таким, як на час розрахунку "Пенсійним калькулятором".

Що ще важливо, отримана сума розрахованої пенсії зберігається в особистому кабінеті.

У сервісі є можливість самостійно внести інформацію про страховий стаж, який був придбаний до 1 січня 2004 року.

"Страховий стаж і заробітна плата обчислюється на основі даних, що містяться в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування", — сказано в повідомленні.

Вся додаткова інформація зберігається в особистому кабінеті порталу електронних послуг Пенсійного фонду.

Щоб скористатися "Пенсійним калькулятором", потрібно увійти в Особистий кабінет на веб-порталі електронних послуг ПФУ за допомогою електронного підпису. Далі слід відкрити "Пенсійний калькулятор" і заповнити відомості про особу і про періоди трудової діяльності, які відсутні в системі.

Сервіс за результатами розрахунку стажу (у т.ч. з урахуванням додатково внесеної інформації) відповідно до статті 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" визначає право на призначення пенсії та дату, в яку виникне таке право.

Раніше "Нyser" писав про те, що українських пенсіонерів готують до нововведення.

Також наш портал повідомляв, у Пенсійному фонді розповіли, кому не варто розраховувати на індексацію пенсій.

Нагадуємо, у Пенсійному фонді розповіли, які довідки можна замовити онлайн.