Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав дату надання фіксованих річних цін на газ.

Таким чином, українці зможуть скористатися даною послугою вже в другому кварталі 2021 року. Про це особисто повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише "Finance.ua".

Шмигаль повідомив, коли українцям чекати фіксований тариф на газ, фото: Українська правда

У зазначений термін, якщо вірити прем'єру, постачальники газу повинні представити річні продукти. Після цього люди зможуть укладати контракти на газ за фіксованою річною ціною і за рахунок цього економити свої кошти.

Шмигаль зазначив, що наразі українці не можуть спланувати свій бюджет, оскільки щомісяця ціни на ринку газу змінюються, що він особисто вважає неправильним. У зв'язку з цим, він упевнений, що річні контракти, які вже давно діють в інших розвинених світових державах, захистять населення від різких коливань цін.

Денис Шмигаль пообіцяв зробити українцям фіксовані ціни на газ, фото: 24 канал

Також прем'єр-міністр України акцентував увагу на тому, що відкриття ринку газу в Україні було першим кроком на шляху до поліпшення життя українців, які завдяки цьому, отримали можливість самостійно вибирати найвигіднішого для себе постачальника.

Однак це тільки початок і вже в найближчому майбутньому люди зможуть укладати контракти за фіксованою ціною на цілий рік і це впросить їх життя ще більше, підсумував Шмигаль.

Раніше "Hyser" писав про те, що частина українських громадян мають право на 100-відсоткову пільгу при оплаті комунальних платежів. У Міністерстві соціальної політики розповіли, хто може скористатися таким правом.

Також наш портал повідомляв, що постачальники вже оприлюднили тарифи на газ у березні. З'явилися нові тарифи на послуги.

Нагадуємо, що у "Нафтогазі України" зробили заяву про те, що підприємства теплоенергетики можуть не поспішати з виплатою боргів за газ і розплатитися по них до 30 вересня поточного року.