Не всім громадянам України проведуть довгоочікувану індексацію пенсій

Про те, Для кого не передбачається підвищення пенсійних виплат, в ефірі каналу "Україна 24" повідомила заступник директора Головного управління ПФУ в місті Київ, Олена Бойко.

За словами Бойка, не всі пенсіонери отримують соціальну допомогу з Пенсійного фонду - деяким категоріям населення перерахування виробляють з державного бюджету України. Таким чином, Березнева індексація не буде зроблена колишнім державним службовцям і одержувачам подібних спеціальних пенсій, через те, що ПФУ, відповідно до змін у пенсійному законодавстві та аналогічних законодавчих актів, забезпечує виплати для інших категорій громадян.

Не побачать збільшення пенсійних виплат і військовослужбовці,"діти війни" і ті, хто отримує персональні доплати і надбавки до виплат, які фінансуються з державного бюджету нашої держави. Зокрема, правила перерахунку вказані у 42 статті ЗУ"Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

В очікуванні обіцяного. Фото: скріншот YouTube-відео.
В очікуванні обіцяного. Фото: скріншот YouTube-відео.

Поки ж, державні службовці і громадяни, які отримують пенсії відповідно до спеціальних законодавчих норм, найближчим часом можуть не розраховувати на збільшення виплат, тому, що в цих законах не передбачена подібна індексація. Тільки в тому випадку, якщо пенсії у цих категорій населення нараховані виходячи із закону Про державне пенсійне страхування, можна очікувати запланованого збільшення розміру пенсії.

Втім, попри те, що в уряді заявили, що пенсії будуть перераховувати автоматично, за зафіксованою в ПФУ інформацією, деяким громадянам, які продовжили офіційно працювати після досягнення пенсійного віку, для перепризначення розміру державних виплат, все ж необхідно особисто звернутися до органів соціального захисту.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, як можна записатися на вакцинацію від коронавірусної інфекції.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що крім індексації пенсій будуть додаткові етапи підвищення розміру виплат.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що замість збільшення розміру державних пенсій, громадяни України можуть побачити і зниження.