У березні поточного року в таких сферах, як пенсійний виплати, тарифи на газ та боротьба з коронавірусом, настають зміни.

В першу чергу, серед головних тем місяця є тема індексації пенсій, яка розпочнеться з 1 березня. Приблизно на 11% піднімуться пенсійні виплати, проте не у всіх пенсіонерів.

А нові ціни на газ торкнуться всіх. Як і запис на вакцинацію від коронавірусної інфекції.

Повідомляється, що після індексації пенсій, мінімальний її розмір при наявності страхового стажу для жінок від 30 років і для чоловіків від 35 років зросте до 2200 гривень.

У середньому пенсія зросте на 308 гривень. Мінімальна сума підвищення складе 100 гривень.

Підвищення пенсії, фото: Hyser

Збільшать пенсію тим українцям, які отримують виплати за віком і вислугою років. Також в список тим, кому піднімуть пенсію потрапляють ті, хто отримує виплати по втраті годувальника. Крім того, в переліку знаходяться медпрацівники та вчителі, у яких є стаж за професією не менше 30 років роботи.

Що стосується газу, то повідомляється, що в березні вісім компаній встановили нижче граничної вартості – від 6,70 гривень до 6,97 гривень за кубометр. Найбільш вигідні тарифи у компанії Megawatt - 6,70 гривень. НАК встановила ціну рівну 6,86 гривні за кубічний метр з ПДВ і без вартості розподілу.

Запис на вакцинацію від коронавірусу почнеться з 1 березня. І хоча сайт для запису ще на заробив, українці можуть записатися через додаток "Дія", де і буде формуватися електронна черга. Також можна записатися через контакт-центр Міністерства охорони здоров'я за номером 080 060 2019 або через сімейного лікаря, з яким підписана декларація.

Раніше Hyser писав про те, що українським пенсіонерам починають нараховувати обіцяні виплати.

Також Hyser повідомляв, що з 1 липня пенсіонерам старше 75 років уряд обіцяв підтримувати щомісяця додатковими 400 грн.

Нагадаємо, що стало відомо, кому індексація принесе надбавку в 1000 гривень.