Крім індексації, українцям ще кілька разів збільшать пенсії

Про те, що до кінця цього року, розмір пенсійних виплат буде підвищуватися неодноразово, повідомляє видання "Факти та коментарі".

Крім змін, запланованих на липень 2021 року, цієї весни в нашій країні зроблять перерахунок виплат для всіх пенсіонерів, з масовим збільшенням на 11 відсотків. Також, після того, як у січні та грудні цього року зміниться розмір мінімальної заробітної плати, збільшиться і загальна сума пенсії для літніх громадян, які досягли віку в 65 років.

До того ж державним бюджетом на 2021 рік в України передбачено ще одне підвищення: у липні офіційний прожитковий мінімум буде збільшено на 85 гривень, що призведе до того, що зростуть й пенсійні виплати. Зокрема, мінімальна пенсія збільшиться до 1 854 гривень, а максимальна - до 18 540 гривень.

Пенсія. Фото: скріншот YouTube-відео.
Пенсія. Фото: скріншот YouTube-відео.

Варто нагадати, що березнева індексація пенсій цього року, згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, торкнеться тільки 8 мільйонів громадян похилого віку з 14. Змінилася і формула, за якою будуть збільшувати розмір виплат: якщо раніше враховувалася заробітна плата за останній рік, то тепер береться середнє число, за останні три роки. Тобто, підвищення розміру пенсійних виплат буде навіть менше, ніж передбачалося, через те, що в попередні роки заробітні плати були набагато нижче.

Відзначимо, що ще одною постановою Кабміну, липневі компенсації в 400 гривень, призначені для громадян віком від 70 до 80 років, перенесені на жовтень 2021 року. Однак, навіть така невелика доплата не дістанеться тим, у кого розмір пенсійної виплати еквівалентний затвердженій в ПФУ середній українській заробітній платі.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у Міністерстві соціальної політики України приступили до процесу індексації пенсій.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, хто з українських пенсіонерів отримає надбавку в 700 гривень.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що з квітня 2021 року Українки виходитимуть на заслужений відпочинок пізніше, ніж було раніше.