Синоптик попередила, що в Україні знову похолодає

Останні дні в Україні трималася по-весняному тепла погода, яка прийшла на зміну 20-градусним морозам і снігопадам. Однак довго радіти українцям не прийдеться, в країну знову прийде похолодання в компанії з опадами і сильним вітром. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в соціальній мережі facebook.
Останні дні лютого не побалують українців гарною погодою. Україну найближчим часом накриє холодний атмосферний фронт, який принесе з собою мокрий сніг і дощ. Синоптик зазначила, що опади в основному будуть незначними і періодичними.
Згідно з прогнозом, весняне тепло поступиться місцем більш скромним температурам. Так, на вихідних 27-28 лютого в більшості регіонів очікується температура близько 2-7 градусів тепла. Винятком стануть тільки Південні і деякі західні області, де очікується від 6 до 9 градусів. У порівнянні з попередніми днями, коли стовпчики термометрів показували до 10-16 градусів вище нуля, похолодання буде помітним.
Похолодання, дощі та мокрий сніг це не всі випробування, які готує погода. Синоптик попередила, що на вихідних очікуються сильні пориви вітру, які місцями можуть досягати штормових. Для жителів столиці останні дні лютого запам'ятаються прохолодною і вітряною погодою з дощами і снігом. Синоптик зазначає, що опади в Києві очікуються тільки в денний час. Температура повітря сягатиме до 3-5 градусів тепла, проте вже в неділю знизитися ще більше - до 2-3 градусів вище нуля.
Наталія Діденко закликала українців не піддаватися спокусі теплого циклонічного сектора, в якому зараз перебуває країна, і не поспішати міняти теплі пуховики на легкі куртки.

Раніше портал Hyser інформував, що на початку весни Україну накриють сильні снігопади і похолодання.

Також портал Hyser повідомляв, що синоптики прогнозують повернення зими.

Крім того портал Hyser писав, що українцям розповіли, які речі не варто залишати в машині в морозну погоду.