Санкції щодо української опозиції і, зокрема, проти голови політради партії " опозиційна платформа - за життя» Віктора Медведчука, а також позбавлення ліцензії трьох незалежних телеканалів: «112 Україна», ZIK і NewsOne, – це подвійні стандарти, що порушують свободу слова, якими Зеленський намагається вирішити свої геополітичні проблеми. Про це йдеться в статті, опублікованій на польському сайті Kresy24.

Видання уточнює, що крім схвалення США, дії Зеленського також зазнали і різкої критики, зокрема з боку Президента Росії Володимира Путіна, який розцінив блокування українських телеканалів як порушення свободи слова.

«В Україні взяли і закрили три ведучих телеканали, ось і все. Одним розчерком пера. І всі мовчать! А деякі навіть з похвалою поплескують по плечу", - цитує польське видання слова Президента РФ.

Також уточнюється, що в такому рішенні Зеленського немає нічого незвичайного. І, виходячи з попередніх кроків української влади, наступ на свободу слова і оголошення війни опозиційним політикам – дії цілком очікувані.

"Тут немає нічого незвичайного, ми спостерігаємо це вже давно",-пише інтернет-ресурс, додаючи, що, на думку Президента Россі, геополітичні цілі влади і подвійні стандарти не повинні впливати на роботу незалежних ЗМІ.

Нагадаємо, народний депутат України, голова політради партії " опозиційна платформа - за життя» Віктор Медведчук заявив, що, підписавши незаконне рішення РНБО, глава держави не замислюючись залишив без роботи 1500 співробітників трьох телеканалів, 634 з яких – журналісти. Парламентарій підкреслив, що він і його політсила будуть захищати працівників каналів, які постраждали від свавілля і узурпації влади, а також глядачів, яких обмежили в праві на отримання об'єктивної і справедливої інформації.