Проїзд в маршрутках став дорожче

З 20 лютого в ряді приміських маршрутках Києва зросла вартість проїзду на 20%. Про те, проїзд за якими маршрутами став дорожчим, сповіщають "Українські Новини".

Згідно з нещодавно опублікованими даними Держстату, за рік проїзд у транспорті по країні подорожчав на 8%.

В основному найбільше ціни зросли на приміські маршрути. Так, з 20 лютого на маршрутах №716, 718 і 721 в Києві проїзд подорожчав на 3 гривні - з 15 до 18 гривень.

На таку ж суму підвищився проїзд по всій тарифній сітці. Проїзд по Києву залишився на рівні 8 гривень. Стільки ж за поїздку потрібно і заплатити по м.Вишневе.

Також дорожче стане дістатися з Вишгорода до Києва. Проїзд по даному маршруту також обійдеться в 18 гривень.

За словами перевізників, ціни на проїзд для пасажирів довелося підвищувати у зв'язку зі зростанням вартості паливно-мастильних матеріалів. Також дорожче обходиться купувати запасні частини та проведення ремонту транспортного засобу.

У Харкові вартість проїзду в метро обійдеться в 8 гривень, а ось в тролейбусах і трамваях потрібно заплатити 6 гривень.

При цьому, в приміських і міжміських маршрутках Харкова підвищився проїзд ще з 1 лютого поточного року на 3 гривні.

Про те, щоб підвищити вартість проїзду в міському транспорті поки тільки думають.

В Одесі квиток в маршрутці коштує 7 гривень, в трамваях і тролейбусах можна проїхати, заплативши 5 гривень.

У Житомирі також склалася схожа ситуація, як у Харкові. Подорожчав проїзд у міжміських та приміських маршрутках з 19 лютого.

Наприклад, проїзд в автобусі з Житомира до Києва раніше коштував 100 гривень, тепер же доведеться за квиток заплатити 120 гривень.

Два перевізники в місті в середньому підвищили тарифи в транспорті на 15-20%.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у столичному метрополітені збираються запустити новий потяг, він курсуватиме Оболонсько-Теремківською лінією.

Також ми писали, що у Херсоні знайшли водія автобуса, який не бере грошей за проїзд з учнів. Але у водія є одна умова - школяр повинен показати щоденник з хорошими оцінками.

Нагадуємо, що українців попередили про чергове похолодання, зима не збирається здаватися. Прогноз на найближчі дні від синоптиків.