Синоптики попередили про другу хвилю морозів

В останні кілька тижнів погода в Україні вирішила нагадати, що таке справжня зима. Країну замітали сильні снігопади, а стовпчики термометрів показували захмарні -20, а місцями і нижче. Найближчими днями синоптики прогнозують потепління, однак тепло не затримається надовго. Незабаром Україну накриє чергова "порція" морозів. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру.

Синоптики повідомляють, що погода в Україні найближчими днями буде по-весняному теплою, але передчасно радіти не варто - насувається чергова хвиля морозів.

Так, у понеділок, 22 лютого на території всієї країни спостерігатиметься плюсова температура, переважно без опадів. Скинути пуховики, зокрема, доведеться жителям південних і західних областей, де вдень очікується до 9-11 градусів тепла. Засипати снігом продовжить Харківську, Луганську, Донецьку та Сумську області.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

Вже з вівторка, 23 лютого почне холоднішати в деяких регіонах. Так, у західних областях збережеться плюсова температура, а у східних, термометри покажуть "мінус". Згідно з прогнозом вдень температура складе від 1 до 6 градусів морозу, а вночі до 11 морозу. У центрі країни буде порівняно тепло від -1 до +5 вдень і до -4 в нічний час доби.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

У середу, 24 лютого українцям доведеться знову утеплятися, але деяким регіонам пощастить. Синоптики попередили про сильні морози на сході до -14 градусів, які супроводжуватимуться снігопадами. Але в той же час в західних областях температура повітря становитиме 10 градусів з позначкою "плюс".

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

Раніше портал Hyser повідомляв, що в Україні передчасно настала весна.

Також портал Hyser повідомляв, що синоптики після лютих морозів прогнозують в Україні потепління.

Крім того портал Hyser інформував, що синоптики прогнозують в Україні холодну весну. Згідно з прогнозом березень буде холодним і багатим на опади. Погрітися на сонці вийти тільки в травні.