Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору опублікувало повнокольорові фото і відео з Марса

Перші фотографії нової місії, що висадилася на "червону планету", опубліковані на офіційній сторінці NASA в соціальній мережі Facebook.

Моделювання посадки на Марс. Фото: скріншот YouTube-відео.
Моделювання посадки на Марс. Фото: скріншот YouTube-відео.

Як повідомляють представники Національного управління, всі знімки були зроблені з марсохода "Perseverance", з використанням камер "Hazard Cameras", в момент посадки самого пристрою, в четвер, 18 лютого цього року. На фото можна помітити, що марсохід твердо стоїть на всіх шести колесах, і тінь від трьох з них виглядає, у променях Сонця, досить натурально, без подальшої обробки в редакторах.

Нагадаємо, що основою цієї міжпланетної кампанії є цілі такої спрямованості, як астробіологія, і, безумовно, пошук будь-яких залишкових ознак, на цей час старої життєдіяльності мікробів. Також міжпланетний пристрій з землі має ретельно вивчити не тільки біологічну, а й геологічну складову ґрунту Марса: ровер буде проводити збір зразків як гірських утворень, так і реголіту, що складається з порід з частинами метеоритів.

У подальших планах співпраці NASA і Європейського космічного агентства - відряджання космічного апарату, який повинен забрати всі зібрані марсоходом зразки, і доставити їх на Землю, для ретельного і скрупульозного аналізу.

На цю мить доступні не тільки кольорові фотографії, відправлені з ровера "Perseverance", що показують, як проходила посадка в цей четвер, але й перші фрагменти відео самого процесу.

Варто відзначити, що трансляція не ведеться в реальному часі, а відправляється пакетами даних, які включають інформацію і про технічний стан самого марсохода, і зараз всі системи апарату знаходяться в повній нормі.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у Франції відзначено аномальне явище. Сніг забарвився в незвичайні кольори.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що в черговий раз розкрита таємниця туристичної "групи Дятлова".

А до цього "Hyser" розповідав про те, що захопленому Криму загрожує екологічна катастрофа. Чистої води не буде.