Українцям розповіли про погодні умови в перший місяць весни.

На початку календарної весни відчутного тепла чекати не варто, хоч морози в Україні дійсно ослабнуть. Однак весняне тепло не порадує своєю присутністю раніше травня. Відповідну заяву зробив народний синоптик Леонід Горбань, пише "Апостроф".


Він зазначив, що не здивований тому сніжному колапсу, який утворився в окремих регіонах України. На думку синоптика, все це було прогнозовано і в нашій країні на цей час спостерігається цілком нормальна погода для сезону, без будь-яких аномалій.

Також Горбань попередив, що це ще не все і в лютому очікується ще два підходи циклонів, правда вони вже будуть не такими сніжними. Пізніше не виключається сніг з дощем.

Синоптик Леонід Горбань прогнозує багато опадів Цієї весни, фото: УНІАН

Опади, зі слів синоптика, не залишать Україну і навесні. Більш того, їх буде багато, що з одного боку добре, адже це дасть додаткову вологість для сільського господарства. Докучливі ж морози вщухнуть, але іноді термометри можуть показувати -5-7 градусів вище нуля, що відносно небагато для весняного сезону.

Наприкінці Леонід Горбань додав, що погода в Україні в лютому цього року ніяк не вписується в теорію глобального потепління. Однак деякі його колеги вважають, що на всій території України спостерігається зростання середньорічної температури повітря і зменшення кількості опадів.

Раніше "Hyser" писав про те, що синоптики заявили, що послі 27 градусів морозу в Україну йде довгоочікуване тепло.

Також наш портал повідомляв, що у Карпатах знайшли дивовижне творіння природи, фото якого вражають.

Нагадуємо, що різкі заморозки застали людей зненацька. Представлені курйозні фото негоди, які підтверджують, що лютий 2021 року місцями видався досить суворим.