Пенсійний фонд України розповів про новий порядок підтвердження трудового стажу для пенсіонерів з окупованих територій.

Зокрема, нововведення стосуються тих пенсіонерів, які працювали на непідконтрольних територіях Донбасу і Криму до 2004 року. Відповідною інформацією з цього приводу поділилася начальник Головного управління ПФУ в Донецькій області Наталія Рад, пише "Острів".

Жителям ОРДЛО треба буде по-новому підтверджувати трудовий стаж до пенсії, фото: Українські Новини

Згаданій категорії осіб доведеться підтверджувати свій трудовий стаж для нарахування пенсії. Тобто їм потрібно подати документи, що підтверджують, що вони працювали до 1 січня 2004 року на підприємствах на тимчасово окупованих територіях.

Для цього потрібно звернутися в спеціальні комісії, які є при головних управліннях Пенсійного фонду, і надати їм необхідний пакет документів для підтвердження стажу. Мається на увазі заяву, написану вами або офіційно довіреною вами особою, трудова книжка, а також:


Всі перераховані вище документи можна подати в будь-який територіальний орган ПФУ незалежно від території обслуговування.

Рад додала ще, що періоди роботи на непідконтрольних територіях можуть також підтверджуватися свідком. Йому лише потрібно буде прийти із заявником для цього у відомство, а в разі відсутності такої можливості, він може відправити заяву, в якій буде міститися вся інформація про загальний період роботи на одному підприємстві.

Також слід повідомити в ПФУ, якщо в трудовій книжці є записи з виправленням або вказані неточні дані про періоди роботи.

Раніше "Hyser" писав про те, що з 1 березня український уряд має провести планову індексацію пенсій.

Також наш портал повідомляв, що Пенсійний фонд розповів про виплати за затвердженим графіком.

Нагадуємо, що уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2021 рік з дефіцитом.