З'явилася інформація щодо фінансування Пенсійним Фондом України виплат за лютий.

У п'ятницю, 19 лютого, в ПФУ уточнили, що продовжили фінансувати лютневі пенсії за графіком. Відповідною інформацією поділилася прес-служба Фонду в Facebook.

Стало відомо про узгодження фінансування пенсій, про яку суму йдеться, фото: Європейська правда

У загальній сумі було направлено сьогодні 4,1 млрд грн на виплату пенсій. А ось для того, щоб покрити повністю всі пенсії за лютий, знадобиться 33,8 млрд грн. Однак причин для занепокоєння немає, оскільки гроші на ці цілі вже були виділені і всі українські пенсіонери отримають свої гроші у встановлений термін виплати.

Також не так давно стало відомо, що Кабмін розглянув бюджет Пенсійного фонду України на поточний рік і затвердив його. Це означає, що у 2021, як і було обіцяно раніше, таки очікується відразу п'ять підвищень пенсій. Виплати українським пенсіонерам перерахують у кілька етапів.


Варто зазначити, що зростання пенсій обумовлене підвищенням мінімальної заробітної плати та їх індексацією. Зокрема, в бюджеті ПФУ передбачено підвищення виплат:


Так, вже з 1 березня деяким пенсіонерам перерахують розмір їх виплат і вони зростуть орієнтовно на 11%:


Тим пенсіонерам, які ще працюють, свою надбавку доведеться почекати, через те, що перерахунок їх виплат запланований на квітень. Наступна індексація пенсій після цього буде проводитися аж у липні, а потім у грудні.

Раніше "Hyser" писав про те, що українців попередили про значне скорочення пенсій.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо, кому з пенсіонерів варто очікувати доплати в квітні.

Нагадуємо, що в уряді планують підвищити пенсії для однієї з категорій українців відразу на 1650 гривень.