Нарешті в Україну прийде така довгоочікувана відлига і моторошні морози залишаться позаду. Але в той же час синоптики прогнозують температурні гойдалки, які будуть псувати життя аж до Великодня.

Таку інформацію розповіла провідний синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня в коментарі виданню "Сегодня".

За її словами, вже після цієї суботи, 20 лютого, в країну прийде тепло з Атлантики та Західної Європи. Морози поступово підуть і їм на зміну прийде тепло. Спочатку температура підвищиться до 0, а після можливі й невеликі плюсові значення.

"Після 20 лютого розпочнеться активна адвекція тепла, тобто прихід тепла з Атлантики, із Західної Європи на територію України. І буде відбуватися поступове ослаблення морозу і підвищення температури до 0, а потім і позитивних значень", – розповіла Наталія Голеня.

Також, за словами синоптика, до 25 лютого температура по всій країні не буде опускатися нижче трьох градусів тепла. А на Закарпатті та на півдні й того вище – не менше +10 градусів.

Але в той же час фахівці попереджають, що радіти швидкій весні рано і прогнозують температурні гойдалки в Україні до самого Великодня.

Відповідно до кліматичних карт Укргідрометцентру, в суботу, 20 лютого, трохи вище нуля температура підніметься в західних, південних і східних областях, в Києві -1... + 1, в Сумській області до -5.

У неділю, 21 лютого, в західних областях температура підніметься до +4... + 9 градусів тепла, в Одеській області до +5, в центральних і східних областях температура коливатиметься від -1 до +4 градусів.

У понеділок, 22 лютого, тепло прийде на всю територію України. У Закарпатській області температура підніметься до +10 ... + 12 градусів, в Києві +6 ... + 8, в східних областях +2 ... + 4 градуси, в південних областях від +4 до +9.

Раніше "Нyser" писав про те, що бабак Тимко передбачив ймовірну дату настання весни в Україні.

Також наш портал повідомляв, в Одесі потужний шторм зніс кілька пляжів з узбережжя.

Нагадуємо, у Техасі через холод близько 4,4 мільйона жителів позбулися електропостачання.