З'явилася інформація щодо фінансування пенсійних виплат у лютому.

У четвер, 18 лютого, Пенсійний фонд України повідомив, що продовжив фінансувати лютневі пенсії, згідно із затвердженим графіком. Відповідною інформацією поділилася прес-служба Фонду в Facebook.


Таким чином, вже сьогодні було виділено 2,5 млрд грн на виплату пенсій. При цьому в загальній сумі на фінансування пенсій в лютому піде близько 29,7 млрд грн. Одним словом, затримки виплат не планується і всі пенсіонери отримають свої гроші у встановлений термін виплати.

Між іншим, це далеко не всі хороші новини щодо пенсійних виплат. Також днями Кабмін погодив бюджет Пенсійного фонду України на поточний рік, який передбачає п'ять підвищень пенсій. Тобто, як і планувалося, у 2021 році виплати українським пенсіонерам перерахують в кілька етапів.


Уточнюється, що вже з 1 березня в країні почне проводитися щорічна індексація пенсій, в результаті якої виплати зростуть орієнтовно на 11%. Однак це торкнеться не всіх, а тільки тих, хто отримує пенсію:


Для пояснення, надбавки після цього перерахунку пенсій не варто чекати тим, у кого розмір пенсії менше, ніж на 11% від мінімальної, а також тим, хто зараз отримує і так максимальну пенсію.

Крім того, працюючим пенсіонерам пенсії теж перерахують не в березні, а вже у квітні. До слова, чергову надбавку до своїх пенсійних виплат українці отримають в липні та грудні у зв'язку зі зростанням і прожиткового мінімуму.

Раніше "Hyser" писав про те, хто може розраховувати на доплати по 800 гривень.

Також наш портал повідомляв, що уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2021 рік з дефіцитом.

Нагадуємо, що міністр попередила про значне скорочення пенсій.