Будь-яка точка зору відмінна від вектора, заданого чинною владою, є пропагандою, для боротьби з якою допустимі будь-які методи. Таку думку висловив український журналіст Павло Лодин, коментуючи польському виданню Obserwator Miedzynarodowy ситуацію із закриттям телеканалів "112 Україна", NewsOne, ZIK і правомірність санкцій Володимира Зеленського щодо опозиції.

Журналіст зазначив, що для» правильних " ЗМІ можливість вільно висловлювати свої погляди гарантується міжнародним і національним демократичним правом, а що вважати дезінформацією і пропагандою Президент може вирішувати на свій розсуд.

"Президент України Володимир Зеленський слідував логіці боротьби з дезінформацією і пропагандою, коли після засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) 3 лютого ввів санкції щодо телеканалів ("112 Україна", NewsOne і ZIK. – Ред.)", - сказав власкор польського видання, але при цьому він не уточнив, яке відношення до пропаганди має нібито зв'язок опозиційного депутата Тараса Козака з самопроголошеними республіками, що за офіційною версією українського уряду стало причиною введення санкцій.

Проте, український журналіст визнає, що дана подія викликала суспільний резонанс і далеко не всім українцям припало до душі такий наступ на незалежні засоби масової інформації.

Але при цьому, людина, яка розмірковує про пропаганду і маніпуляції, запевняє, що закриття опозиційних телеканалів в Україні відповідає курсу загальноєвропейської системи безпеки, мабуть забувши, що саме Євросоюз висловив сумніви в правомірності дій українського Президента і нагадав Володимиру Зеленському, що будь-які методи боротьби не повинні виходити за рамки правового поля і порушувати права і свободи.

Нагадаємо, народний депутат України, голова політради партії " опозиційна платформа - за життя» Віктор Медведчук заявив, що, підписавши незаконне рішення РНБО, глава держави не замислюючись залишив без роботи 1500 співробітників трьох телеканалів, 634 з яких – журналісти. Парламентарій підкреслив, що він і його політсила будуть захищати працівників каналів, які постраждали від свавілля і від узурпації влади, а також глядачів, яких обмежили в праві на отримання об'єктивної і справедливої інформації.