Київ практично не має шансів потрапити в "зелену зону"

Начальник Головного управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан впевнений, що після переходу на адаптивний карантин, столиця не зможе потрапити в "зелену зону". Епідеміологічна ситуація може значно погіршитися через нові штами вірусу. Про це він заявив у коментарі виданню РБК-Україна.

Олег Рубан вважає, що епідситуація в Києві не сприятиме його потраплянню в "зелену зону". Все тому, що в столиці багато організованих колективів, висока міграція населення. Також існує ймовірність поширення нових штамів коронавірусу, які поки що не фіксуються в Україні.

За словами Рубана українців може почати вражати Британський і Південноамериканський штам вірусу, що в свою чергу посилить навантаження на медичну систему і анулює шанси потрапити в "зелену зону".

Раніше головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко повідомляв про плани МОЗ повернутися в Україну адаптивний карантин. Варто нагадати, що в зеленій зоні як таких обмежень не існує, крім звичного всім масочного режиму і дистанції в півтора метра. У жовтій зоні Ресторани, кафе та інші заклади розважальної сфери можуть працювати з обмеженням, тільки до 00:00. У червоній зоні забороняється робота закладів громадського харчування та розважальної сфери та ряду інших закладів.

Також незабаром в Україні стартує вакцинація проти коронавірусу. У числі перших прищеплять лікарів, які лікують пацієнтів з підтвердженим коронавірусом. Другими на черзі будуть бійці ЗСУ, які знаходяться на передовій, а також літні люди, які знаходяться в групі ризику. Також в МОЗ заявляли, що з часом вакцина повинна з'явитися у вільному продажу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що уряд вирішив повернути адаптивний карантин. Так, з 24 лютого 2021 року Україну поділять на карантинні зони.

Також портал Hyser писав, що в Україні розгорнуто тимчасовий госпіталь для інфікованих коронавірусом.

Крім того, портал Hyser інформував, що Максим Степанов повідомив про перенесення дати початку вакцинації.